24 Eylül 2010 Cuma

DEVİR EŞE DESTEK DEVRİ



Önceden ninelerimiz nasıl çalışırlarmış dedelerimizin ardında önce tarlaya sonra eve gel hayvanlar yemek ev işi çocuklar oda yetmezmiş gibi ekmek yap bütçeye destek ol salça yap tarhana yap dışarıdan parayla alma.
Ya şimdi herşeyimizi dışardan alıyoruz bi onların maaşıyla peki adamcağz bu devirde nasıl yetişşsin diyodum ki artık yetişemez oldu malesef peki ben ne yapmalıyım dedim???

kpss ye hazırlansam örtümü çıkarmak ölüm gibi geliyo bana resmen diri diri kesiyorlar zaten üniverste sınavlarında çektiğim yetiyodu.açıköğretimden başladım ilk sınav şansızlığıma uludağ ünv de çıktı asker zoruyla aştık başımızı ee ne beklersin benden artık başarımı ??? herşeyi o dakka unuttum ve ünv. bıraktım .Eşim biraz kıskanç o yüzden dışarıda çalışmamı da istemiyo çünkü fabrikalarda çalışan kadınların ne çektiğini kendisi görüyo...
bende düşündüm taşındım iki yıl kurdele nakışı kursuna gittim evde bunları yapmaya başladım çok şükür sipariş de aldım ama yetiremedim birde buraya koymak istedim resimlerini belki ilgilenenler olur.
Bunların fiyatları dışarıda ne kadar tam bilmiyorum ben maliyetini hesapladım ve bu bana yeter diye fiyat koydum pahalı diyenler olur mu bilmiyorum ilgilenler olursa maalesef kargoyu karşılayamıyorum bunuda peşinen belirteyim
Hadi bakalım rast gele diyip atılayım internet ortamına

12 yorum:

Fulyanna dedi ki...

Elişleri çok güzel tam benlik :)

Aile bütçenize katkı sağlamaya çalışmanız beni duygulandırdı gerçekten.Bende evkızı olduğum için(kısa bir süredir çalışıyorum ama kendimi hala böyle ifade ediyorum)sizin düşüncelerinizi o kadar iyi anlıyorum ki..

yenigelinceyizi dedi ki...

sevgili FULYA BOZKURT çok teşekkür ederim saol.
Beni çok iyi anladığına eminim

mine dedi ki...

hadi rast gelsin diyelim o zaman
ne güzel yapmışsın eve katkıda bulunarak
herşey gönlünüzce olsun

yenigelinceyizi dedi ki...

teşekkür ederim saolun ama pek rast geldiği yok burda sanırım. napalım kısmet işi bunlar burdan olmazsa başka yerden gelir rızk öyle değil mi?

Şule Mürselin dedi ki...

Merhaba,
Bende üniversiteyi başörtü sorunu yüzünden bıraktım gerçi benim bayağı uzun zaman oldu :) Ama gene de içimde bir yaradır yarım kalan okulum :( Bende çalışsam falan diye düşündüm bir ara ama kızım var okulu yarım gün ve bırakacak kimsem yok. Onu da rezil etmenin gereği yok diyerek vazgeçtim. Allah rızkımızı veriyor bir şekilde çok şükür.

yenigelinceyizi dedi ki...

merhaba Şule hanımcım aynı dertten müzdaribiz yani ama rızkı veren Rabbim sana veriyor şükürler olsun ki

neval dedi ki...

bacım nasılsın ? hiç yazı girmiyorsun .merakta bıraktın bizi

yenigelinceyizi dedi ki...

hamileyim sanada yazdığım gibi kendimi iyi hissetmiyorum o yüzden yeni şeyler ekleyemiyorum ama sizleri sessizce takip ediyorum

neval dedi ki...

canım sorunun cevabını verdim

Adsız dedi ki...

Stunning story there. What happened after? Thanks!
my webpage :: treat acne overnight

Adsız dedi ki...

These are really great ideas in concerning blogging.
You have touched some fastidious factors here. Any way keep up wrinting.
Review my web-site ; ways to cure acne

Adsız dedi ki...

I was able to find good info from your articles.
My web blog ; diablo 3 gold farming

Yorum Gönder